Træt af det samme gamle loft? Her er 5 forslag til hvad du kan gøre

Er du en af de mennesker, som har set sig lidt træt på det gamle loft hen over hovedet på dig i stuen i hjemmet? Så fat mod, vi giver dig nogle løsningsforslag lidt senere i artiklen.

Der kan være flere årsager til, at dit gamle loft trænger til at blive shinet en smule op. Måske er malingen ved at være misfarvet, måske er der revner i loftet, måske er der rent faktisk en vandskade, som du aldrig fik rettet op på, og nu er skjolden ved at være godt grim og irriterende at kigge på.

Du kan sagtens selv sørge for at friske dit gamle loft op. Men det er du sikkert også godt selv klar over. Mangler du dog en smule inspiration, så læs videre i denne artikel, hvor vi vil komme med 5 forslag til, hvad du kan gøre, hvis du er træt af dit gamle loft.

Mal loftet

Ja, det siger jo lidt sig selv, hvis loftet i forvejen er malet. Du kan altid male loftet, så det fremstår nyt og pænt igen. Men det er ikke altid så simpelt alligevel.

Der kan nemlig sagtens være nogle enkelte udfordringer, som du skal være opmærksom på, inden du kaster dig ud i at male. Er der revner og lignende i loftet, så skal loftet spartles, og du skal være sikker på, at revnerne ikke kan opstå igen.

Det kan du eventuelt gøre ved at armere revnerne med noget armeringsnet eller lignende. Det kan også være, at du skal forsøge at smide noget væv over hele loftet, men det kræver en smule arbejde at få det på i den arbejdsstilling. Og hvis du ikke har erfaring med hverken det ene eller det andet, så kan det faktisk være ret svært at få til at lykkes. Og resultatet vil derfor ikke altid blive det pæneste.

Er det derfor en kompliceret løsning, du bliver nødt til at komme ud i, så er du måske nogle gange bedre tjent med at få nogle professionelle til at ordne malingen og spartlingen, selvom det selvfølgelig vil koste noget.

Vil du dog gerne have et loft, som med sikkerhed ser godt ud længere ud i fremtiden, så kan det være penge godt givet ud.

Er det dog kun en omgang maling og ikke den store omgang med spartel og væv, som loftet kræver for at se nyt ud igen, så kan du sagtens selv give dig i kast med dette.

Husk at mal vådt i vådt, når du maler, så får du det bedste resultat, når det tørrer op. Det kan også være en fordel at male med en spærregrunder inden, som kan spærre for eventuelle misfarvninger, der er i loftet.

Misfarvninger har det nemlig ofte med at komme frem igen, hvis man ikke blokerer dem med en spærre, som males på før den normale maling.

Sæt stukke op

Det kan også være, at det ikke er malingen, der er problemet. Måske er det egentlig bare fordi, at du er træt af loftets design eller udseende. Her kan du måske overveje at sætte nogle flotte nye stukke op, som du ser i gamle herskabslejligheder eller lignende ældre boliger.

I dag kan man få de billigste stukke i flamingo, som man så limer op. Flamingo er nemt at skære i, og derfor også nemt at arbejde med. Man maler efterfølgende stukkene, og så har man et helt nyt design på sit loft.

Hvis du altid har været fascineret af herskabeligt design, så kunne et stukloft måske være noget for dig.

Sæt loftplader op

Du kunne også overveje at beklæde loftet med loftplader. Det kræver ikke den største håndværker for at arbejde med loftplader. Men du skal dog ikke være totalt uvidende, hvis du selv giver dig i kast med dette.

Loftplader fås i forskelligt design, der er modeller, som har trædesign, og så er der andre modeller i forskellige farver at vælge fra også. Hvis du har set dig varm på loftplader, så er det derfor bare at finde frem til de rette til dit nye loft.

Er du helt ved siden af, når det gælder værktøj, og har du aldrig nogensinde holdt en hammer eller lignende, så få nogle professionelle til at hjælpe dig med loftpladerne.

Det vil i hvert fald sikre dig et resultat, som du ikke bliver træt af at kigge på efter noget tid.

Lav et nye loft

Du kan også vælge at lave et helt nyt loft. Det kan være, at du bare skal smide nogle gipsplader udenpå det gamle loft, og på den måde friske det op. Eller det kan være, at du skal have revet det gamle ned for så at starte forfra med en ny konstruktion.

Der kan være fordele ved at starte helt fra bunden og lave et helt nyt loft, men det er også et meget større arbejde end mange af de andre løsninger. Så derfor skal det også nøje overvejes, når man sætter sådan et projekt i gang.

Det kan dog være fristende, da man kan få lige det loft, man ønsker sig. Der er muligheder for akustiske loftsplader, der er mulighed for et glat gipsloft, og der er muligheder for profilbrædder. Der er et utal af lækre lofte, som man kan sætte op, hvis man starter fra bunden.

Det er dog også den dyreste løsning, der findes, og du ender nok også med at skulle have fat i en elektriker og lignende til at trække nogle nye ledninger. Men hvem ved, måske er det det hele værd i sidste ende.

Hæng nye lamper op

Det kan også være, at det eneste, dit loft har brug for, er nye lamper. Nogle gange kan det være svært at finde frem til lige præcis det, der irriterer øjet ved loftet. Men nogle gange er det helt simpelt bare lampen.

Hvis det er tilfældet, så har AndLight mange lækre lamper til loftet, og en ny designer lampe fra dem kan virkelig give loftet noget nyt liv.

Hvis loftet ellers er intakt, og der ikke er andre problemer for øjnene med loftet i sig selv, så prøv at skifte lamperne ud med nye, så vil du måske opleve den forandring, du har brug for.

Nye lamper kan selvfølgelig også gøre sig gældende, hvis du har gjort en eller nogle af de andre ting, vi har været inde på.

Medmindre man har de helt perfekte lamper, så vil et nyt loft nemlig altid give mulighed for at anskaffe sig nogle fine og flotte designer lamper, så det står helt skarpt.


 

Menu
Top